L’1 de juliol de 2023, d’aquí menys de sis mesos, Universal Analytics deixarà de recopilar dades....
Tres motius per instal·lar GTM al teu web
Potser has sentit a parlar de Google Tag Manager i no saps ben bé per a què serveix. Potser la teva agència de màrqueting t’ha demanat que l’afegeixis al teu web i no n’estàs del tot segur.
Sigui pel motiu que sigui, si estàs valorant instal·lar GTM al teu web, et deixo tres arguments que espero que t’ajudin a prendre la decisió.
Deixa de dependre (en gran mesura) de programadors
Sense Google Tag Manager, cada vegada que necessites activar un píxel d’una xarxa social (Facebook, Twitter, Linkedin), has de demanar al programador del web que afegeixi un petit fragment de codi al web.
Al mateix temps, si vols traçar a Analytics algunes interaccions dins la teva pàgina web, cal també afegir petits fragments de codi a cada interacció, anomenats Esdeveniments.
Google Tag Manager et permet gestionar aquestes configuracions des d’una interfície web. Només caldrà que el programador posi un codi (el contenidor de GTM) a totes les pàgines del web, i llavors tu i/o el teu equip de màrqueting sereu molt més autònoms alhora d’implementar codis de màrqueting.
Això vol dir que ja no necessitaràs mai més la col·laboració d’un programador? Doncs et mentiria si dic que si, perquè en alguns casos encara necessitaràs la seva ajuda. Però serà molt més puntual, i li podràs indicar exactament què necessites. Té a veure amb el que es podria considerar el “Santo Grial” del GTM: el dataLayer.
Properament dedicaré un article del blog a parlar del dataLayer.
Gestiona i administra tots els teus codis (Píxels) de màrqueting des d’un mateix lloc.
Disposar d’un únic lloc on puguis visualitzar i, sobretot, gestionar la configuració dels teus codis de màrqueting és un punt molt important a tenir en compte. De no disposar-lo, tots els codis de màrqueting estarien dispersats pel web, essent molt més complicat de gestionar.
Imagina’t que has d’afrontar una renovació del teu web, i necessites recopilar tots els codis de màrqueting, esdeveniments de Google Analytics, etc. Si utilitzes GTM, tota la configuració d’aquests codis els tens centralitzats al teu contenedor. Només caldrà instal·lar el contenidor al nou web, i revisar si cal actualitzar alguns dels activadors (triggers).
Millora la seguretat del teu web. Evita ensurts.
Google Tag Manager ofereix una interfície web on implementar totes les configuracions de màrqueting, amb l’opció de previsualitzar els canvis abans de publicar-los i, alhora, un sistema de control de versions. Totes aquestes funcionalitats afegeixen capes de seguretat en la gestió del teu lloc web.
És cert que un ús inadeqüat de GTM pot fer que el teu web no funcioni correctament, o fins i tot que entri en un bucle i no carregui. Però si utilitzes GTM amb precaució i seguint les recomanacions generals no has de patir. A més, en cas que sorgeixi algun problema ho detectaràs quan provis els canvis abans de fer-ho públic per a tots els teus visitants.